Uw pensioenuitkering

Natuurlijk draait het bij het pensioenfonds niet alleen om ouderdomspensioen. Maar met pensioen gaan en iedere maand uw pensioen ontvangen is wel waar je als eerste aan denkt.

U krijgt pensioen vanaf de eerste dag van de maand waarin u met pensioen gaat, zolang u leeft.

 1. Woont u in Nederland?
  Als uw pensioenaanvraag is afgerond, krijgt u automatisch maandelijks een pensioenuitkering. U hoeft hier zelf niets voor te regelen.

 2. Woont u in het buitenland?
  Dan hebt u met andere regels te maken. Voor uw pensioenuitkering moet u elk jaar voor 1 oktober een ‘Bewijs van in leven zijn’ (Attestatie de vita’ wordt dat genoemd) inleveren. Lees daarover ook op de pagina ‘pensioen in het buitenland’.

Handig om te weten

 • We maken uw pensioenuitkering maandelijks rond de 25e naar u over. Per bank kan er verschil zijn in de datum waarop het pensioen op uw rekening staat. Feestdagen kunnen voor vertraging zorgen.
 • Het vakantiegeld is al in uw maandelijkse pensioenuitkering verrekend. We betalen dus niet apart vakantiegeld uit.
 • Bij de start en bij elke wijziging van uw pensioen krijgt u van ons een bruto-netto-specificatie met daarop al uw pensioenbedragen.
 • Ieder jaar krijgt u van ons een jaaropgave. Deze jaaropgave hebt u nodig voor uw belastingaangifte.
 • Wij bekijken ieder jaar of het pensioenfonds de pensioenen aanpast. Lees hier meer over bij Verhogen en verlagen
 • Na uw pensionering krijgt u met andere belastingtarieven en heffingskortingen te maken. Lees hier meer over op de website van de Belastingdienst. Goed als een financieel plan voor later aan het maken bent.