Alleenstaand

U bouwt niet alleen pensioen op voor uzelf, voor als u stopt met werken. In onze regeling bestaat ook een partner- en wezenpensioen. Bent u op uw pensioendatum alleenstaand? Dan zetten we het partnerpensioen om in extra pensioen voor uzelf.

Zo regelt u het

Gaat u op de standaarddatum met pensioen? En heeft u aan het fonds bevestigd dat u alleenstaand bent? Dan hoeft u niets te doen. We zetten het partnerpensioen automatisch om in extra pensioen voor uzelf. Dat heet uitruilen. U krijgt van ons een overzicht met daarop uw nieuwe pensioenbedragen. Het wezenpensioen kan niet worden uitgeruild.

Soms staan mensen bij het pensioenfonds als alleenstaand geregistreerd maar hebben ze wel een partner. Geef dus altijd aan ons door als u wel een partner heeft. Als u overlijdt, kan uw partner recht hebben op partnerpensioen

Bent u getrouwd of heeft u een geregistreerd partnerschap, dan gaat dit automatisch. Woont u samen zonder registratie? Geef het dan aan ons door. Na pensioneringsdatum heeft een nieuwe partner geen rechten meer op pensioen bij ons fonds.

En sowieso handig: geef ons uw e-mailadres door. Dan kunnen we digitaal contact houden mocht dat nodig zijn.