Deeltijdpensioen

U kunt ook deels met pensioen. Als u nog niet helemaal wilt stoppen met werken. U moet wel ouder dan 60 zijn en jonger dan 70 en minimaal een half jaar deels met pensioen willen gaan. Na die 6 maanden kunt u wel beslissen om meer met pensioen te gaan, maar niet minder. Een half jaar voor de pensioenrichtleeftijd kunt u voor het laatst hierover een keuze maken.

Via onze pensioenplanner kunt u zelf voorbeeldberekeningen maken, zodat u de consequenties van deze keuze in beeld krijgt.

U moet dit wel zelf ruim op tijd met uw werkgever bespreken. 6 maanden voordat u de AOW-leeftijd bereikt, krijgt u van ons een formulier waarop u kunt aangeven met deeltijdpensioen te willen gaan. Wilt u dit al eerder? Neem dan in ieder geval 6 maand daarvoor contact met ons op. U moet daar dan nog wel officieel mee akkoord gaan.

Goed om te weten:

  • Over de dagen dat u werkt, bouwt u nog gewoon pensioen op. Over de andere dagen krijgt u pensioen.

In het pensioenreglement, in artikel 9.3 kunt u de exacte voorwaarden lezen over deels met pensioen gaan. U kunt natuurlijk ook contact met ons opnemen voor vragen. We horen graag van u.