Partnerpensioen

U bouwt bij het pensioenfonds ook partnerpensioen op. Dit is pensioen voor uw partner als u overlijdt. Pensioen is dus niet iets om alleen naar te kijken als u bijna met pensioen gaat. Het is fijn om te weten wat er voor uw partner geregeld is, mocht u komen te overlijden. Uw partner krijgt dan maandelijks een pensioen van Pensioenfonds Beton. Zolang hij of zij leeft

Woont u samen? Dan zijn er wel voorwaarden. Lees deze pagina dus goed. Als u wel een partner heeft en wij weten het niet kan dat negatieve gevolgen hebben.

 

Uitruilen van partnerpensioen

U mag het partnerpensioen dat u hebt opgebouwd omruilen voor een hoger ouderdomspensioen. Of dit voor een deel doen. We noemen dit uitruil. U krijgt dan zelf meer pensioen. Uw partner krijgt minder of geen partnerpensioen als u overlijdt.

 

Deze keuze maakt u op het moment dat u met pensioen gaat. Wel iets om goed over na te denken en samen te beslissen. Heeft u een partner? Dan moet die toestemming geven voor uitruil. Daarom vragen we ook de handtekening van uw partner.

 

Heeft u geen partner en heeft u dit aan het pensioenfonds bevestigd? Dan ruilen we het gehele partnerpensioen automatisch om voor een hoger ouderdomspensioen

 

Hoeveel is het partnerpensioen?

Dat hangt af van uw situatie op het moment van overlijden.

 

 • Bouwt u pensioen op bij Pensioenfonds Beton?
  • Als u overlijdt, krijgt uw partner het partnerpensioen dat u tot uw pensioendatum op had kunnen bouwen.
 • Bouwt u geen pensioen meer op bij Pensioenfonds Beton?
  • Hoeveel uw partner krijgt, hangt af van de keuzes die u hebt gemaakt toen u wegging bij ons fonds.
 • Bent u al met pensioen?
  • Hoeveel uw partner krijgt, hangt dan af van de keuzes die u hebt gemaakt toen u met pensioen ging.

 

Wat moet u verder weten?

 • Als uw situatie verandert, kan dit gevolgen hebben voor het partnerpensioen.
  • Als u gaat scheiden bijvoorbeeld heeft uw ex-partner recht op het partnerpensioen dat u tot de scheiding hebt opgebouwd, behalve als u samen wat anders afspreekt. Er is op deze website een speciale pagina over scheiden. Lees die even goed als u hier meer over wil weten. Of bekijk zelf het pensioenreglement.
 • Als u eerder getrouwd was, een geregistreerde partner had of samenwoonde, kan uw partner recht hebben op bijzonder partnerpensioen.

 

Heel veel situaties hebben dus invloed op de hoogte van uw partnerpensioen. Neem voor vragen daarom altijd even contact met ons op.