Stemmen op de aandeelhoudersvergadering

Aandeelhouders kunnen ook hun invloed uitoefen op bedrijven waarin ze beleggen. Dat doen wij waar mogelijk. Omdat je daarmee, indien nodig, het verschil kunt maken.

Zo hebben we bijvoorbeeld aandelen in portefeuilles bij beleggingsmaatschappij Northern Trust. Namens Pensioenfonds Beton stemmen zij wereldwijd tijdens de aandeelhoudersvergaderingen. Daarvoor checken zij of de besluiten van de onderneming voldoen aan de beginselen van goed ondernemingsbestuur. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het sociaal- en milieubeleid van de onderneming en hun omgang met mensenrechten.

Vindt u het leuk om eens mee te kijken? Via onderstaande links ziet u het stembeleid van Northern Trust. Voor vragen of opmerkingen weet u ons Klant Contact Centrum te vinden. We beantwoorden met alle plezier uw vragen.

NT EM Stembeleid en NT WC Stembeleid

Engagement met bedrijven

En net als Northern Trust oefent ook BMO, het bedrijf dat onze beleggingen beheert, invloed uit. Zij gaan letterlijk in gesprek met de ondernemingen waarin wij als pensioenfonds beleggen. Zo sporen zij deze bedrijven aan tot (meer) maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Elk kwartaal geeft BMO een rapportage uit van de door haar ondernomen ‘engagement’-activiteiten. Lees ‘m hier.