Veelgestelde vragen over met pensioen gaan

Lees de veelgestelde vragen over met pensioen gaan.

6 maanden voor uw 68ste ontvangt u van ons aanvraagpapieren. Stuur de formulieren ingevuld en ondertekend aan ons terug. Wij regelen het dan verder voor u.

U krijgt pensioen vanaf de eerste dag van de maand dat u 68 wordt. Tenzij u ervoor hebt gekozen eerder of later met pensioen te gaan. De pensioenuitkering wordt rond de 25ste van de maand overgemaakt.

Ja, dat kan. U kunt verschillende keuzes maken voordat u met pensioen gaat. Eén daarvan is eerder of later met pensioen gaan.

Ja, maar bij slechts 1 uitkering. Wij adviseren u de loonheffingskorting toe te passen op de hoogste uitkering. Bij de aanvraagformulieren voor uw pensioen ontvangt u een loonbelastingverklaring.

Ja, u krijgt jaarlijks een opgave van ons. Hierop ziet u hoeveel pensioen u in het achterliggende jaar hebt ontvangen. Bewaar het overzicht goed. U hebt het nodig voor uw belastingaangifte en voor het aanvragen van huurtoeslag. U krijgt de jaaropgave ieder jaar in het eerste kwartaal.

Bij ingang van uw pensioen krijgt u een betalingsspecificatie. Bent u al met pensioen? Dan krijgt u alleen een nieuwe specificatie als er wat wijzigt in uw pensioen.

Het vakantiegeld is al in uw maandelijkse pensioenuitkering verrekend. We betalen niet apart vakantiegeld uit.