Veel steun voor maatschappelijk verantwoord beleggingsbeleid

De manier waarop ons pensioenfonds maatschappelijk verantwoord wil beleggen, krijgt ruim voldoende steun van onze deelnemers. Dat blijkt uit de resultaten van het Onderzoek Maatschappelijk Verantwoord Beleggen (MVB) onder deelnemers en gepensioneerden.

MVB is belangrijk, maar mag niet ten koste gaan van rendement

Pensioenfonds Beton wilde onderzoeken of deelnemers en gepensioneerden weten wat MVB is en zo ja, hoe belangrijk zij het vinden dat hun pensioengeld maatschappelijk verantwoord wordt belegd. Van de mensen die meededen, weet ruim driekwart wat MVB inhoudt. Bijna tachtig procent van deze groep zegt MVB belangrijk te vinden. Maar maatschappelijk verantwoord beleggen mag niet leiden tot minder rendement. Dat vindt een meerderheid van ruim zeventig procent.

Steun deelnemers bepaalt mede toekomst MVB-beleid

Het fondsbestuur is blij met de betrokkenheid van de deelnemers die meededen aan het onderzoek. Hun bijdrage levert waardevolle informatie op over wat onze deelnemers vinden van ons MVB-beleid. De komende tijd gaat het bestuur de onderzoeksresultaten verder bekijken. Op basis van die analyse trekt het bestuur conclusies voor het beleid in de toekomst.

Geïnteresseerd in de resultaten van het onderzoek?

Wij delen de volledige samenvatting van het onderzoek met u op betonpensioen.nl/mvb-onderzoek.

Steun MVB-akkoord

Pensioenfonds Beton is een van de ruim zeventig pensioenfondsen die het Convenant Internationaal Maatschappelijk Verantwoord Beleggen Pensioenfondsen steunen. Lees ons nieuwsbericht van eind 2018 hierover gerust nog eens terug.

Lees ook onze algemene informatie over MVB

Pensioenfonds Beton vindt het belangrijk om maatschappelijk verantwoord met pensioengeld om te gaan. Op betonpensioen.nl/mvb leggen we graag uit hoe we dat in de praktijk brengen.