Werkgevers: eind juni verandert Pensioenaangifte.nl

19-6-2018

Sinds 1 januari 2018 doet Centric Pension and Insurance Solutions de administratie van uw pensioenfonds. We gebruiken daarbij Pensioenaangifte.nl. Het beheer van Pensioenaangifte.nl was nog in handen van de oude uitvoerder, Syntrus Achmea Pensioenbeheer. Eind juni gaat dit over naar Centric. Het aangifteproces blijft voor u hetzelfde. Ook wijzigt er niets aan de koppeling met uw salarissysteem. Wel merkt u van de overgang enkele zaken. Lees de informatie hieronder dus zorgvuldig door.

U moet eenmalig inloggen met een nieuw wachtwoord. Hierover hebben wij u vrijdag 29 juni 2018 per e-mail geïnformeerd. Heeft u hierover geen e-mail ontvangen, neem dan contact met ons op.

Eventueel moet u uw administrateur opnieuw machtigen. Dat hoeft natuurlijk alleen als u uw administratie uitbesteedt. Deze machtiging gaat niet over de daadwerkelijk aanlevering van gegevens. Met deze machtiging geeft u het administratiekantoor toestemming om:

  • e-mails te ontvangen over de aangeleverde gegevens;
  • e-mails te ontvangen over bevindingen op de aangeleverde gegevens;
  • (r)appels te ontvangen bij het niet aanleveren van loon- en dienstverbandgegevens en het niet oplossen van bevindingen;
  • gegevens in te zien die wij over de pensioenaangifte terugkoppelen. 

Er zijn twee manieren om een nieuwe machtiging af te geven

  1. Log in op uw eigen omgeving op Pensioenaangifte.nl. Klik onder ‘Machtigingen’ op ‘Autoriseren’. U ontvangt dan een e-mail met een code. Stuur deze code door naar uw administrateur. Zodra deze inlogt op zijn omgeving, voert hij de code in onder ‘Machtigingen’. 
  2. Uw administrateur logt in op zijn omgeving. Onder ‘Machtigingen’ vraagt hij een machtiging aan. U krijgt vervolgens een e-mail met een activatielink.