Corona: Wij zorgen op dezelfde manier voor uw pensioen

Het bestuur van Bpf Beton hoopt dat u gezond bent en blijft en deze – voor ons allemaal – vreemde periode goed doormaakt. Iedereen merkt de gevolgen van het coronavirus in het dagelijkse leven. Scholen en restaurants zijn dicht, we houden allemaal afstand en beperken ons sociale leven.

U ontvangt uw pensioenuitkering op tijd

De pensioenadministratie en het betalen van de pensioenen gaat op dezelfde manier door. Alles is nu zo ingericht dat we zonder problemen de uitbetalingen op tijd kunnen doen.

Uw pensioenuitkering blijft gelijk

Misschien weet u dat de beurzen behoorlijk onderuit zijn gegaan. Dit betekent ook dat het vermogen waaruit wij de pensioenen betalen is verminderd. Dat is op dit moment nog niet van invloed op de hoogte van uw uitkering. Wij beleggen uw geld voor lange termijn, waardoor we wat minder last hebben van dagkoersen. Of de huidige situatie later dit jaar gevolgen heeft, is nog niet te zeggen en hangt ook af van politieke keuzes. Wij houden de ontwikkelingen scherp in de gaten. U kunt er in elk geval zeker van zijn dat wij samen met onze beleggers uw pensioen zo goed mogelijk blijven beleggen, ook in een tijd van financiële uitdagingen.

We zijn 100% bereikbaar via mail en telefoon

Heeft u een vraag? Over uw pensioen, of over uw pensioenopbouw? Over de effecten van deze coronacrisis? U kunt net als anders bellen of mailen. Onze afdeling klantcontact is volledig bereikbaar op werkdagen van 8.00 uur tot 18.00 uur op telefoonnummer 088-919 38 10 (werknemers en gepensioneerden) en 088-91 93 811 (werkgevers). Mailen gaat makkelijk via dit contactformulier.

Na de zomer

We verwachten dat we pas in het 4e kwartaal van dit jaar echt kunnen zien wat de gevolgen zijn. Aan de ene kant omdat we niet weten hoelang deze situatie duurt, aan de andere kant omdat nooit is te voorspellen hoe de financiële markt reageert. Misschien herstelt deze wel later dit jaar. We maken dan de balans op. De kans dat we de pensioenen moeten verlagen blijft bestaan. Dat zou dan per 1 januari 2021 zijn.

In het ergste geval moeten we uw pensioenuitkering eerder verlagen

Mocht het op de financiële markten nog slechter gaan en we komen al dit jaar onder de grens van onze minimale reserve, dan moeten we misschien dit jaar de uitkeringen verlagen. Dit is het laatste wat we willen en ook de overheid heeft hier een beslissende stem in. De minister, de vakbonden en de werkgeversorganisaties zijn met elkaar in contact. Zij realiseren zich dat ook gekeken moet worden naar de eventuele gevolgen van de coronacrisis op het inkomen van gepensioneerden.

We houden u op de hoogte!

Dat doen we via deze website. Mocht het zo zijn dat er voor u persoonlijk iets verandert, dan zorgen wij ervoor dat u dat bericht ook op andere manieren ontvangt.

Zorgt voor uzelf en uw omgeving. Wij blijven goed zorgen voor uw pensioen!

Met vriendelijke groet,
Bestuur van pensioenfonds Beton.