BPF Beton wint communicatieprijs

Pensioen Bestuur & Management (onafhankelijk informatieplatform voor de pensioensector) heeft tijdens zijn jaarsymposium op 9 mei een communicatieprijs uitgereikt aan BPF Beton en Centric Pension & Insurance Solution. We kregen de prestigieuze prijs voor onze nieuwe communicatie aanpak waarbij we met verhalen pensioen dichterbij de deelnemers brengen. Ook onze aanpak om het bestuur letterlijk dichtbij de deelnemer te brengen is een belangrijke succesfactor.

De prijs werd in ontvangst genomen door bestuurslid Dick Slob. Op ons verzoek was ook gepensioneerd deelnemer Edward Collée daarbij aanwezig. “Alles wat we doen, doen we voor onze deelnemers. Daarom vonden we het belangrijk om bij de prijsuitreiking ook een van onze deelnemers aanwezig te hebben. Het is niet alleen ons feest, want deze prijs is ook belangrijk voor onze deelnemers”, reageert Dick.

Belangrijke succesfactor

Communicatieadviseur Berna Hazenbroek van Centric vult aan dat het bestuur zelf ook een belangrijke succesfactor is in het winnen van deze prijs. “Het feit dat bestuursleden bereid zijn om mee te gaan naar deelnemers thuis of in de fabriek is echt bijzonder. Dat levert niet alleen mooie verhalen op maar verkleint ook de afstand tussen pensioenfonds en deelnemers”.

Persoonlijke benadering

Het sprak de jury aan dat deze afwijkende, persoonlijke benadering in pensioencommunicatie de brug naar de digitale kanalen versterkt. Juryvoorzitter Wijnanda Rutten: “De fragiele reputatie van de sector maakt het lastig om effectief te communiceren met deelnemers. Maatwerk, goed aansluiten op de belevingswereld van je deelnemers helpt daarbij. Er is inventiviteit nodig, en ook het lef om eens wat anders te proberen. De winnaar van dit jaar laat zien dat dat kan. Met als resultaat een door de deelnemers zeer gewaardeerd contact met hun pensioenfonds”.

Menselijke maat

We zijn met BPF Beton dus een nieuwe weg ingeslagen met communicatie en deze prijs bewijst dat onze aanpak aanslaat. In de pensioenwereld draait het om duidelijkheid en inzicht voor de deelnemer. Technologie speelt daarbij een belangrijke rol en natuurlijk willen wij daar in voorop lopen. Maar laten we vooral ook de menselijke maat in communicatie niet uit het oog verliezen. Met onze aanpak brengen we mensen in beweging om van die technologie gebruik te maken.

Pensioen begrijpelijk maken

Marianne de Boer, directeur Centric Pensions and Insurance Solutions: “Centric heeft er bewust voor gekozen zich naast de uitvoering van pensioenadministratie ook te specialiseren in pensioencommunicatie. Communicatie is immers de manier om pensioenbewustzijn te vergroten. Ons doel: pensioen begrijpelijk maken voor elke doelgroep, gebruikmakend van onze IT-kennis en -middelen. Deze prijs is een welkom compliment en ook een bevestiging dat wij als jonge uitvoerder de juiste stappen aan het zetten zijn.” Dick beaamt dat Centric voor BPF Beton een dienstverlener is die veel te bieden heeft. “De intensieve samenwerking en de tentoongespreide creativiteit hebben ons hier gebracht. Centric is voor ons veel meer dan alleen de automatiseerder waarvoor zij vaak gehouden wordt”.

Betere pensioencommunicatie

Het jaarlijks pensioensymposium van PBM is toonaangevend voor de pensioensector. De organisatie wil graag bijdragen aan een betere communicatie in de pensioensector en heeft daarom - al ruim vóór de Wet pensioencommunicatie - de PBM Communicatieprijs in het leven geroepen.

Bekijk een korte documentaire van onze case