Pensioenaangifte vanaf 1 januari 2021

Om vanaf 1 januari 2021 aangifte te kunnen doen, heeft u een ander inzendaccount nodig. Aangiftes die betrekking hebben op mutaties vanaf 1 januari 2021 worden ingediend met dat nieuwe inzendaccount.

U vraagt een nieuw inzendaccount zelf bij ons aan

Helaas kunnen wij u niet automatisch een nieuw inzendaccount sturen, omdat wij uw huidige machtiging niet mogen overnemen. Daarom is het nodig dat u of uw administrateur een nieuw inzendaccount bij ons aanvraagt. Dat kan door een mail te sturen naar: info@betonpensioen.nl met als onderwerp: ‘Aanvraag nieuw inzendaccount UPA 2021’. Ook ontvangen graag de loonheffingennummers bij de aanvraag van het inzendaccount.

Aangifte over 2020 of eerdere jaren

Het doen van aangifte over 2020 of eerdere jaren gaat via UPA op dezelfde manier als u nu nog gewend bent. Hiervoor bewaart u uw bestaande inzendaccount.

Specificaties om uw salarispakket te koppelen

Om uw salarispakket te kunnen koppelen heeft u specificaties nodig. Deze specificaties zijn al gedeeld met de aangesloten softwareleveranciers van salarispakketten. Heeft uw softwareleverancier ze niet, dan vindt u de specificaties in deze toelichting.

Berichtgeving over uw pensioenaangifte

In 2021 verandert de manier waarop u terugkoppelingen krijgt over uw aangifte. Voor u of uw administrateur (de inzender van de aangifte) zetten wij voortaan een bericht klaar binnen het systeem met de terugkoppeling op de aangifte.

Het nieuwe inzendaccount is alleen voor inzenden via de nieuwe service vanuit uw pakket. Terugkoppelingen UPA 2021 worden niet meer getoond op www.pensioenaangifte.nl.

Heeft u vragen?

Onze medewerkers geven graag antwoord. Het werkt voor ons het makkelijkste als u uw vraag per e-mail wilt stellen. Dit kan via: info@betonpensioen.nl. Vermeld in het onderwerp: ‘Vragen over UPA in 2021’.